Τελευταία Νέα

Απόκρυψη του ιστορικού στο YouTube από την Google

Απόκρυψη του ιστορικού στο YouTube από την Google

Απόκρυψη του ιστορικού στο YouTube από την Google

Απόκρυψη του ιστορικού στο YouTube από την GoogleΣχετικά με το YouTube

Πριν πούμε τον τρόπο με τον οποίον κάνουμε απόκρυψη του ιστορικού στο YouTube από την Google, ας δούμε τι είναι το YouTube. Το  YouTube είναι η γνωστότερη μηχανή αναζήτησης και αναπαραγωγής βίντεο. Το ‘γνωστότερη’ οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα από τα εργαλεία τα οποία παρέχει η Google, η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης στο internet. Μέσω του YouTube μπορούμε να φορτώσουμε βίντεο και να τα χρησιμοποιήσουμε ως ένα κομμάτι των marketing κινήσεων της επιχείρησης μας.

Η πρόσφατη αλλαγή στην πολιτική απορρήτου της Google, επηρεάζει αναπόφευκτα και τα υπόλοιπα εργαλεία της συμπεριλαμβανομένου και το YouTube. Όλοι λίγο πολύ αναζητούμε βίντεο γεγονός που σημαίνει πως και η Google  πλέον μπορεί να γνωρίζει ποια βίντεο έχουμε δει.

 

Πως γίνεται η απόκρυψη

Όμως πως μπορώ να κάνω απόκρυψη του ιστορικού στο YouTube από την Google; Εάν έχουμε λογαριασμό στην Google, δηλαδή gmail, τότε μπορούμε να συνδεθούμε στο YouTube και να κάνουμε τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα από το εικονίδιο του προφίλ σας στην πάνω δεξιά πλευρά της σελίδας.
  2. Μεταβείτε στον διαχειριστή βίντεο και επιλέξτε την καρτέλα Ιστορικό.
  3. Στο πάνω μέρος του ιστορικού βλέπετε μερικά κουμπιά. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση ολόκληρου του ιστορικού προβολής.
  4. Όταν γίνει η εκκαθάριση του ιστορικού, επιλέξτε πάλι την καρτέλα Ιστορικό και κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί Παύση προβολής ιστορικού για να σταματήσει η καταγραφή μελλοντικών βίντεο.
  5. Στην συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα Ιστορικό αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση ολόκληρου του ιστορικού αναζήτησης.
  6. Στην συνέχεια και πάλι κάντε επιλέξτε την καρτέλα Ιστορικό αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί παύσης ιστορικού αναζήτησης.

Είναι σημαντικό να κάνετε κλικ στην παύση ιστορικού και στην παύση ιστορικού αναζήτησης έτσι ώστε η Google να μην μπορεί να παρακολουθεί τα βίντεο που βλέπετε.

Πηγή: http://lifehacker.com/5889830/hide-your-youtube-history-from-googles-new-privacy-policy

You might be interested in …