Τελευταία Νέα

Βελτίωση της ορθογραφίας στα Google docs

beltiosi-tis-orthografias-sta-google-docs-thumb

Βελτίωση της ορθογραφίας στα Google docs

Βελτίωση της ορθογραφίας στα Google docsΠριν προχωρήσουμε στην διαδικασία της βελτίωσης της ορθογραφίας στα Google docs, ας δούμε περί τίνος πρόκειται.

 

Το Google Drive

Η Google διαθέτει μια πληθώρα εργαλείων ένα από τα οποία είναι η χρήση χώρου αποθήκευσης των εγγράφων μας στο cloud όπως ονομάζεται. Αυτό υλοποιείται μέσα από το Google Drive. Σε αυτόν τον χώρο φτιάχνουμε φακέλους, ανεβάζουμε και διαχειριζόμαστε αρχεία με τον ίδιο τρόπο τον οποίον ακολουθούμε τοπικά στον υπολογιστή μας.

 

Σχετικά με την βελτίωση της ορθογραφίας

Για τον λόγο αυτόν λοιπόν η Google προχώρησε σε βελτίωση της ορθογραφίας στα Google Docs με έναν πρωτοποριακό τρόπο.

Την ώρα που ο χρήστης θα πληκτρολογεί μια φράση, για παράδειγμα την φράση ‘can you see the see’, η Google θα καταλαβαίνει το λάθος από τα συμφραζόμενα και θα το υπογραμμίζει με μια κόκκινη γραμμή.

Για να χρησιμοποιήσουμε την λειτουργία αυτή πρέπει να ανοίξουμε το έγγραφο το οποίο θέλουμε να επεξεργαστούμε με τον κατάλληλο επεξεργαστή ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου.

Με την εξέλιξη αυτή, ο μηχανισμός φέρνει ποιο κοντά στην οικογένεια εφαρμογών του MS Office. Σύμφωνα με έναν μηχανικό λογισμικού στο blog της Google, ο μηχανισμός αυτός γίνεται εξυπνότερος χάρη στην χρήση των Google bots τα οποία διερευνούν τις λέξεις στην σελίδα που γράφουμε το κείμενο.

Ό μηχανισμός αυτός όχι μόνο μπορεί να ανιχνεύσει ένα λάθος, αλλά μπορεί να αναγνωρίζει νέες λέξεις οι οποίες μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σύμφωνα με την γλώσσα ή και την αργκό που χρησιμοποιείται. Έτσι λοιπόν στην παραπάνω φράση can you see the see θα υπογραμμίζεται το δεύτερο see το οποίο θα μπορεί να αντικατασταθεί με την λέξη sea.

Η Google αναζητά το διαδίκτυο και συλλέγει νέες λέξεις. Από τις λέξεις αυτές ξεχωρίζει την δημοφιλέστερες και τις ενσωματώνει αυτόματα στον μηχανισμό ορθογραφικού ελέγχου.

Για την ώρα ο μηχανισμός αυτός είναι διαθέσιμος μόνο στην Αγγλική γλώσσα, ενώ υπάρχει η διάθεση της Google για την ανάπτυξη του και σε άλλες γλώσσες.

You might be interested in …