Τελευταία Νέα

Τι είναι SEO

Τί είναι SEO

Γνωρίζετε τι είναι SEO;

Τί είναι SEO

Πριν δούμε τι είναι SEO πρέπει να αναλύσουμε τον όρο αυτόν. Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO είναι η διαδικασία κατά την οποία βελτιστοποιούμε το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας με σκοπό να βελτιώσουμε την προβολή της στις μηχανές αναζήτησης φτάνοντας την ακόμα και στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Όταν ψάχνουμε σε μια μηχανή αναζήτησης, γράφουμε μερικές λέξεις ή μια φράση. Τα αποτελέσματα που παίρνουμε ταξινομούνται σε σελίδες με δέκα αποτελέσματα ανά σελίδα. Μπορούμε να αναζητήσουμε επιπλέον εικόνες και βίντεο εκτός από κείμενο. Όπως και να έχει, συνήθως κοιτάμε την 1η σελίδα, τα πρώτα 10 αποτελέσματα δηλαδή.

Τα αποτελέσματα αυτά ονομάζονται οργανικά και αποτελούν τις δωρεάν προβολές μέσα από την Google. Εκτός από αυτά υπάρχουν και τα πληρωμένα αποτελέσματα μέσω διαφημίσεων. Αυτά εμφανίζονται τόσο στην δεξιά πλευρά της σελίδας των αποτελεσμάτων όσο και 2-3 αποτελέσματα πάνω από τα οργανικά. Έχει παρατηρηθεί ότι το ποσοστό των clicks στα οργανικά αποτελέσματα είναι μεγαλύτερο από αυτών των πληρωμένων.

Τι είναι SEO

Ο σκοπός, λοιπόν, των τεχνικών SEO είναι το να προωθήσουν μια ιστοσελίδα έτσι ώστε να ανέβει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων που θα κάνει ο χρήστης με βάση συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις οι οποίες σχετίζονται με την σελίδα μας. Οι λέξεις ή οι φράσεις που χρησιμοποιεί ο χρήστης ονομάζονται λέξεις-φράσεις κλειδιά.

Μια λέξη ή φράση κλειδί είναι ένα σύνολο από λέξεις τις οποίες θεωρούμε σημαντικές για την ιστοσελίδα μας. Γύρω από αυτές τις λέξεις θα χτίσουμε το κείμενο της ιστοσελίδας και στην συνέχεια θα το «σπρώξουμε», έτσι ώστε να έρθει όσο το δυνατόν υψηλότερα σε μια αναζήτηση την οποία θα κάνει ο χρήστης για την συγκεκριμένη λέξη-φράση και από την οποία θα προβληθεί η ιστοσελίδα που θέλουμε.

Η επιτυχής αυτή προβολή της ιστοσελίδας ονομάζεται και «βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης».
Οι τεχνικές SEO είναι στην ουσία η εφαρμογή των κανόνων του marketing και διακρίνονται σε on site SEO και off site SEO

You might be interested in …