Τελευταία Νέα

10 λόγοι για να φτιάξετε το site σας σε wordpress

Πως να μάθω Web Design

Ποιοί είναι οι 10 λόγοι για να φτιάξετε το site σας σε wordpress;

10 λόγοι για να φτιάξετε το site σας σε wordpressΠριν δούμε ποιοί είναι οι 10 λόγοι για να φτιάξετε το site σας σε wordpress, ας κάνουμε μια σχετική εισαγωγή. Το να έχει κάποιος στις μέρες μας ένα επαγγελματικό site για την δουλειά του είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Το internet στις μέρες μας είναι αρκετά ανταγωνιστικό  πράγμα το οποίο σημαίνει πως η διαδικασία δημιουργίας ενός site πρέπει να είναι φιλική προς τον χρήστη και να γίνεται με επαγγελματικό τρόπο. 

Το WordPress βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην διαδικασία αυτή, αφού ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα site το οποίο να έχει επαγγελματική όψη, να είναι εύκολο διαχειρίσιμο και να ανανεώνεται εύκολα.

Παρακάτω παρατίθενται 10 λόγοι για τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε το site σας σε WordPress.

1. Ελεύθερη χρήση. Φτιάχνοντας το site σας σε wordpress δεν πρόκειται να σας κοστίσει τίποτα αφού η χρήση της πλατφόρμας και των στοιχείων που την συνοδεύουν είναι δωρεάν.

2. Φιλικότητα στις μηχανές αναζήτησης – SEO friendly. Το seo, search engine optimization, είναι ένα σημαντικότατο κομμάτι της on line ζωής του site σας. Αυτό συμβαίνει όταν σε μια μηχανή αναζήτησης το site σας βγαίνει στην πρώτη σελίδα οπότε και ανεβαίνει κατακόρυφα η επισκεψημότητα στο site σας. Υπάρχουν πολλά wordpress plugins τα οποία βοηθούν ειδικά σε αυτή την διαδικασία του SEO. Επιπλέον το wordpress παρέχει προστασία από τα spam μηνύματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν το site σας εκτός των μηχανών αναζήτησης.

3. Διαδραστικότητα με τα κοινωνικά δίκτυα. Το wordpress προσφέρει πολλές δυνατότητες διαδραστικότητας του site σας με τα κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχουν plugins τα οποία δημοσιεύουν αυτόματα κάθε νέα σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την κοινή χρήση με αυτά και συνεπώς με τους γνωστούς σας.

4. Ευκολία στην χρήση. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος κώδικα HTML ή PHP για να φτιάξει το site του σε WordPress. Όλα γίνονται οπτικά, προσθέτετε περιεχόμενο όπως θα κάνατε με ένα έγγραφο στο Word και από εκεί και έπειτα ο κώδικας δημιουργείται αυτόματα. Με άλλα λόγια, αντί να φτιάξετε το σπίτι σας, απλά το διακοσμείτε.

5. Ενημέρωση περιεχομένου. Η διαχείριση και ενημέρωση του περιεχομένου των σελίδων σας είναι σημαντική και αναγκαία εργασία. Με το wordpress η διαδικασία αυτή γίνεται πολύ εύκολα, με απλά βήματα και γρήγορα.

6. Υποστήριξη. Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα η οποία χρησιμοποιεί το wordpress και η οποία μπορεί να προσφέρει λύση για κάθε ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζετε με τον ιστοχώρο σας.

7. Επαγγελματική εμφάνιση. Το wordpress χρησιμοποιεί θέματα, themes, τα οποία δίνουν την εμφάνιση του site. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα και ποικιλία θεμάτων σε σχέδια, χρώματα και λειτουργίες. Επιπλέον, κάθε θέμα είναι παραμετροποιήσεις οπότε και μπορεί να αποκτήσει την μοναδικότητα που θέλει ο καθένας για το site του.

8. Επιπρόσθετες λειτουργίες – plugins. Τα plugins είναι επεκτάσεις τα οποία παρέχουν επιπλέον λειτουργίες στο site. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός plugins, με μεγάλη ποικιλία λειτουργιών. Για παράδειγμα ημερολόγιο για εκπαιδευτικά sites, mobile plugin για προβολή του site από κινητές συσκευές κ.α.

9. Ευκολία στις αλλαγές. Είναι συχνό φαινόμενο η αλλαγή του σχεδίου ή της διάταξης ενός ιστοχώρου. Επιπλέον μπορεί να χρειαστεί η προσθήκη επιπλέον λειτουργιών εφόσον η εταιρία την οποία αφορά το site έχει επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες. Οι αλλαγές στο wordpress γίνονται με αξαιρετικά εύκολο τρόπο. Για παράδειγμα είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσει κάποιος ένα νέο θέμα, theme, και να το αλλάξει απλά επιλέγοντας το χωρίς να χάσει το υπάρχον περιεχόμενο του site. Μπορεί να προσθέσει επιπλέον λειτουργίες μέσα λίγα λεπτά εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό το site του.

10. Δυνατότητα χρήσης του site ως blog. Το WordPress κατασκευάστηκε εξ αρχής για blog sites. Αυτό αφ’ ενός κάνει την χρήση του ως blog εξαιρετικά εύκολη και αφ’ ετέρου μετατρέπεται εύκολα σε site το οποίο να μην φαίνεται ως blog.

Εάν κάποιος επιθυμεί ένα επαγγελματικό site εύκολα χωρίς να εμπλακεί σε κώδικες και σε χρονοβόρες εργασίες, το wordpess είναι η καλύτερη ίσως λύση. Αυτό το δείχνουν οι προαναφερθέντες 10 λόγοι για να φτιάξετε το site σας σε wordpress.

Πηγή: Site Pro News

You might be interested in …